Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Viva el Mexico!

Παράξενη ιστορία με συνδέει με το Μεξικό μα τόσο ωραία. Σχεδόν εξωπραγματική. Όπως και η πόλη του Μεξικού που επισκέφτηκα στα 15 μου. Αυτό που κρατάω στο μυαλό πιο έντονα είναι το ποτάμι του Sochimilco που ουσιαστικά είναι μια ολόκληρη πόλη μέσα στο νερό. Μα τι μαγεία! Να πηγαίνεις βαρκάδα και να ακούς μουσική από τους μαριάτσι στο διπλανό ποταμόπλοιο. Ένα άλλο ποταμόπλοιο-κατάστημα να σου πουλάει είτε λουλούδια, είτε φαγητό, είτε ακόμα και ρούχα.
Στις πυραμίδες (που δεν ήξερα καν την ύπαρξη τους πριν πάω εκεί) άλλη έκπληξη.
Στο Valla del Bravo μια από τις πιο έντονες μου εμπειρίες σε λούνα παρκ. Επίσης, η πιο υπέροχη θέα που έχω δει ποτέ. Ένα σπίτι όλο τζαμαρία και να αντικρίζεις τη λίμνη. lake ski, etc. Μας παίρνει να τα κάνουμε λόγω της ευκατάστατης οικογένειας που μας φιλοξενεί.
Η κουλτούρα σοκ! Μα πραγματικά έχουν υπηρέτριες με στολές στα σπίτια τους;;; Οι πλούσιοι και οι φτωχοί-τόση διαφορά. Απόσταση. Οι πλούσιες γειτονιές είναι κλειστές με τείχη σαν πόλεις. Αλλά και τα σπίτια μοιάζουν με φυλακές. 
Οι υπαίθριες αγορές άλλη χάρη. Το ίδιο και οι πολύβουοι δρόμοι του Μεξικού. Τα μικρά σαραβαλάκια μπιντλς για ταξί (έμαθα πως τα απέσυραν πια). Μια απίστευτη κίνηση. Και απογευματινά σχολεία για να τους προλάβουν όλους. 
Εννοείται πως αν ξαναπήγαινα τώρα, θα τα έκανα όλα αλλιώς. Θα τα ρουφούσα! 
Να μην ξεχάσω το φαγητό. Πολύ ωραίο. Όσο το θυμάμαι βέβαια. Θέλω να ξαναπάω σίγουρα. Σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου