Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Dublin is calling!

Βρέθηκα, που λέτε, και στα Δουβλίνα... Και λάτρεψα την όλη εμπειρία! Πραγματικά! Δεν ξέρω ακριβώς γιατί αλλά μου άφησε η Ιρλανδία μια όμορφη ζεστή αίσθηση όταν τη φέρνω στο μυαλό. Οι Ιρλανδοί πολύ θερμοί άνθρωποι, με πολύ χιούμορ, μπρίο, ζωντάνια...καμιά σχέση με τους φλεγματικούς γείτονες τους, κι ας μιλάνε την ίδια γλώσσα (λέμε τώρα). Για πρώτη φορά έπιασα το point του πως λειτουργούν τα λεωφορεία, οι μετακινήσεις σχετικά εύκολες εκεί. Περιπλανήθηκα πολύ και με τα πόδια, τα κτίρια αλλιώτικα από Ηνωμένο Βασίλειο, το πράσινο δε...πολύ, όπως κι εκεί. Το καλύτερο ανέκδοτο ήταν ο καιρός. Σε κάποιο κατάστημα σουβενίρ βρήκα φλιτζανάκια που παρίσταναν τον καιρό της Ιρλανδίας: Φθινόπωρο: βροχές, Χειμώνας: βροχές, Άνοιξη: βροχές, Καλοκαίρι: Βροχές. Όπως μας εξήγησαν οι Ιρλανδοί με τους οποίους συναναστραφήκαμε, ελάχιστες είναι οι ηλιόλουστες μέρες του χρόνου. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, δεν υπάρχουν παγετοί και χιόνια λόγου χάρη. 
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν προφανώς οι παμπς. Φοβερή ατμόσφαιρα, φοβερά μουσικά γκρουπάκια, ασύγκριτα νόστιμο φαγητό! Για μπύρες, είμαι το πλέον άσχετο άτομο για να εκφέρω γνώμη, άρα πάω πάσο. Πήγαμε και στη διάσημη Temple bar. Καλή ήταν αλλά εξίσου καλές ήταν και 20 άλλες. 
Ωραίο το Trinity College, ωραία τα μουσεία και τα παλάτια, πρώτη φορά αντιλαμβάνομαι ότι οι Ιρλανδοί έχουν σχέση με τους Βίκινγκς.
Κάτι που δεν θυμάμαι καθόλου και είναι απ' τα παράξενα γιατί έχω και 100 φωτογραφικές πόζες εκεί είναι τα κανάλια. Δεν ξέρω γιατί. Μάλλον έτρεχα πολύ να προλάβω να δω όλα τα άλλα που σίγουρα δεν αφιέρωσα στιγμή να χαλαρώσω και να τα απολαύσω. Να τα δω στ΄αλήθεια.
Πολύ ενδιαφέρουσα η επίσκεψή μας στο brewery της Guiness. Μάθαμε πολλά για την ιστορία της μπύρας, ήπιαμε όσο άρεσε στον καθένα, μέχρι και που μάθαμε πώς να σερβίρουμε σωστά μια Guiness και εγώ τουλάχιστον έφυγα με δίπλωμα Guiness bartender. Εμ τι; 
Απ' το σεμινάριο στο οποίο συμμετείχα στο Δουβλίνο, αποκόμισα πολλά, αρκετές γνώσεις, τις οποίες χρησιμοποιώ μέχρι και σήμερα, άρα τίκαρα όλα τα θετικά γι' αυτό το ταξίδι.
Mission accomblished. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου