Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Slo(w)venia

Πιο γλυκούλα πόλη από τη Λιουμπλιάνα δεν έχω ματαδεί. Είναι μικρή αλλά πολύ ξεχωριστή. Την περπατάς εύκολα και βρίσκεις ακόμα και γνωστούς σου Σλοβένους μέσα στον δρόμο! Είχα την τύχη να την περπατήσω και μόνη, αλλά και να συναντηθώ με Σλοβένους και να περπατήσω μαζί τους με αλλιώτικο τρόπο. Είχα επίσης την εξαιρετική ευκαιρία να πάω σε περίπατο με ξεναγό. 
Από που ν' αρχίσω; Απ' το κάστρο με την υπερόχη θέα; Τις τρεις γέφυρες; Τη γεμάτη graphics Metelkova, γειτονιά των καλλιτεχνών, που έχουν εκεί τη δική τους κοσμοθεωρία; Εκεί πήγα και στα πιο εναλλακτικά μπαράκια με ζωντανή μουσική, πράγμα που απόλαυσα. Άλλη η χάρη πάλι να πίνεις το ποτό σου, δίπλα στο ποτάμι ή να περιπλανιέσαι στα δρομάκια με τα γουστόζικα καταστηματάκια... Είχε, επίσης, το ωραιότερο food market που έχω πάει. Κάτι σαν το Food Fork Market που γίνεται στη Λευκωσία, αλλά στο τετραπλάσιο του. Οι ρυθμοί είναι αργοί και σε καθόλου δε μοιάζει με μεγαλούπολη, αφού έτσι κι αλλιώς δεν είναι. 
Η αλήθεια είναι πως δεν έχει πολλά να δεις και νομίζω πως αν έμενα περισσότερο καιρό, θα βαριόμουν, αλλά αξίζει μιας ολιγοήμερης επίσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου