Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

AUUUU...stria!

Δυό φορές πήγα στην Αυστρία, και συγκεκριμένα στη Βιέννη, και στις 2 περαστική. Η πρώτη φορά ήταν μια ολόκληρη μέρα σε transit πτήση προς Ελβετία. Κατεβήκαμε, περάσαμε φαντασμαγορικά και φύγαμε. Δεν κάναμε πολλά αλλά όσα κάναμε ήταν ξεχωριστά. Καταρχάς, περιπλανηθήκαμε στο μουσείο της Πριγκίπισσας Σίσσυ, για την οποία μάθαμε πράγματα κι έπειτα, θαυμάσαμε τα παλάτια της περιοχής του κέντρου. Νομίζω τα ανάκτορα της Βιέννης είναι το σήμα κατατεθέν όλης της Ευρώπης για την αρχιτεκτονική εκείνης της εποχής. Για καλή μας τύχη, είχαμε πληροφορίες από Αυστριακούς κι έτσι φάγαμε σε καλό μέρος, γιατί τα υπόλοιπα ήταν αρκετά "τουριστικά".
Τη δεύτερη φορά, είχα περισσότερο χρόνο γιατί πιθανόν δεν επισκέφτηκα μουσεία. Έτσι, περπάτησα πολύ με την τυχαία μου παρέα και πέσαμε πάνω σε μια αγορά που ήταν το κάτι άλλο! Είχε και του πουλιού το γάλα και ήταν τόσο ζωντανή και φασαριόζα! Όπως ακριβώς πρέπει να είναι οι αγορές! Ήμασταν ακόμα τυχεροί γιατί βρεθήκαμε χωρίς να το περιμένουμε σε ένα φεστιβάλ αναβίωσης της παλιάς Βιέννης και όλοι κυκλοφορούσαν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, πουλώντας πρέτζελ και διάφορα άλλα αυστριακά εδέσματα και ποτά. Ήταν υπέροχη έκπληξη!
Αυτό που λένε όμως, για το πράσινο της Αυστρίας, εγώ δεν το έχω δει...πιθανόν γιατί δεν ταξίδεψα στα ενδότερα της χώρας. Επιφυλάσσομαι για κάποια άλλη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου