Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

No(r)way

Η Νορβηγία είναι μια χώρα γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. Πραγματικά, αν δεν ήταν τόσο (μα τόσο!) ακριβή, δε θα με χαλούσε καθόλου να ζω εκεί. 
Μα από πού ν' αρχίσω; Από τα φιόρδ; Τόσο πανέμορφη φύση, τόσα νερά, πράσινο, ηρεμία, γαλήνη, πανέμορφα σπιτάκια, ζώα, μικροί ναοί ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Δρόμοι μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου μες τη φύση. Σεβασμός προς αυτήν. Η διαδρομή με το flam train είναι υπερεκτιμημένη όμως, ειδικά όταν έχεις διασχίσει όλη τη Νορβηγία με το αυτοκίνητο κι έχεις δει ολόιδιες σκηνές. Με το καράβι στα φιόρδ πήγαμε στο Όσλο αντί κοντά στο Φλαμ γιατί ήταν πιο φτηνό (χωρίς τουριστικές τιμές) και μια χαρά περάσαμε. 
Και όσο κι αν μας άρεσε η ηρεμία κοντά στα φιόρδ, άλλο τόσο μας άρεσαν τα vibes του Όσλο. Για τι να πρωτομιλήσω; για το υπέροχο πάρκο με τα αγάλματα απαράμιλλης ομορφιάς; Για τα καφέ και τα εστιατόρια κοντά στην προκυμαία; Για την αρχιτεκτονική και την πολυχρωμία των κτιρίων; Για το κέντρο και τα στενά γύρω από αυτό; Για τα μπαράκια με τα ωραία events? Για το πόσο εύκολο ήταν να περπατήσεις και να προσανατολιστείς σε αυτήν την πόλη;
Με εντυπωσίασε πάρα πολύ. Και σε σύγκριση με τη Δανία θα έλεγα ότι αυτή άξιζε τα λεφτά της κι ας ήταν και πιο ακριβή. Λαβ Νοργουει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου